Mandela - Living Legend

Documentairemakers volgden zes maanden lang Nelson Mandela (91). Wat voortvloeit is een boeiende documentaire over het leven van de eerste zwarte president van Zuid-Afrika (1994-1999), gerespecteerd om zijn strijd tegen de apartheid en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede.

Mandela praat over hoe hij gevormd is door zijn jonge jaren als plattelandsjongen in Transkei (zuid-oost Afrika) en door zijn gevangenschap van achttien jaar op Robben Island.

Hij heeft het verder over boksen, dansen, meiden, over de dag dat hij werd gelabeld als terrorist en over hoe zijn dagen er nu uitzien.

Scala aan interviews
Vele bekendheden leveren hun bijdrage door herinneringen op te halen aan de Nelson Mandela-tijd.

Ze lopen uiteen van historische figuren als presidenten Bill Clinton en Frederik Willem de Klerk tot aan model Naomi Campbell.

Mandela's derde dochter Zenani, die haar vader een groot deel van haar leven moest missen, biedt ons een blik in zijn privé-leven en Mandela's vrouw praat over de romance met haar man.

Aangevuld met eerdere interviews, biedt Mandela - Living legend op deze vroege zaterdagmiddag een fascinerend levensverhaal.

Reageren