Facebookavontuur

Mark Zuckerberg: van student tot miljardair in The Social Network

In 2004 was Mark Zuckerberg nog een onbekende Harvardstudent. In 2007 was hij miljardair. Hoe hij dat voor elkaar kreeg? Simpel: Facebook.

In 2004 heeft buiten zijn directe omgeving nog niemand ooit van Mark Zuckerberg gehoord. Een paar jaar later is hij miljardair. En dat alles door één simpele website: Facebook.

The Social Network

The Social Network laat zien hoe Facebook-oprichter Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg) in een paar jaar uitgroeide tot de tot dan jongste miljardair ooit.

Het begint allemaal met een online smoelenboek voor Harvardstudenten. Die site, die Zuckerberg op zijn studentenkamertje in elkaar klust, is al snel populair.

Met een paar aanpassingen, die hij niet allemaal helemaal zelf zou hebben verzonnen, bouwt Zuckerberg dat smoelenboek uit tot iets veel groters: Facebook.

Het sociale netwerk is al snel populair op Harvard. Daarna volgen andere universiteiten, Amerika en de rest van de wereld. Eind 2018 heeft Facebook bijna tweeënhalf miljard actieve gebruikers.

Rechtszaken

Dat succes legt Mark Zuckerberg geen windeieren. In 2007, hij is dan 23, wordt hij de tot dan jongste miljardair ooit. Ondertussen bezit hij een geschatte 55 miljard dollar. Niet slecht voor iemand die 35 is.

Dat succes komt wel met een prijs. In The Social Network is te zien dat Zuckerberg een fiks aantal rechtszaken aan zijn broek krijgt.

Veel mensen beweren dat hij de ideeën waar Facebook op gebaseerd is gejat heeft. Zelfs met mede-oprichter Eduardo Saverin (Andrew Garfield) krijgt hij het aan de stok.

Meer over:

Reageren