Match Point

Geluk, daar draait het om in de door Woody Allen geregisseerde thriller Match Point. Als een tennisbal op het net stuitert, hangt het van puur toeval af aan welke kant die terechtkomt. Maar is geluk ook af te dwingen? 


Wanneer voormalig proftennisser Chris Wilton (Rhys Meyers) als tennisleraar aan de slag gaat bij een prestigieuze club, raakt hij bevriend met de welgestelde Tom (Matthew Goode). Al snel wordt Chris opgenomen in diens puissant rijke familie. Toms zus Chloe (Emily Mortimer) is nogal gecharmeerd van hem en aangezien zij gewend is haar zin te krijgen, biedt haar vader hem een baan aan als extra motivatie om met zijn dochter te trouwen. Dan ontmoet Chris de Amerikaanse Nola (Johansson), de verleidelijke verloofde van Tom. Met haar heeft hij veel meer gemeen en hij móet haar hebben. Maar als hij voor Nola kiest, moet hij zijn nieuwe levensstijl vaarwel zeggen. Wordt het lust of rijkdom? Of toch allebei?

De hoofdpersonen in Match Point zijn geen figuren met wie je je wilt identificeren. Ze worden niet gehinderd door enig moreel besef, maar dat maakt ze des te fascinerender. De meesterlijke plotwendingen maken van Match Point een van Allens beste films van de afgelopen tien jaar.

Reageren