Midsomer murders: het einde komt snel in zicht

In het schilderachtige dorpje Little Worthy ligt een man dood in zijn huis. Hij is vermoord en vastgezet met allerlei touwen, net als de hoofdpersoon uit Gullivers reizen. Er staan poppetjes om hem heen die dorpelingen moeten voorstellen... Een kolfje naar de hand van inspecteur Tom Barnaby.

De bedachtzame speurder is gek op misdaadpuzzels en zal in deze aflevering van Midsomer murders niet rusten eer alle stukjes op hun plaats liggen.

Bedriegelijk
Voor hoofdrolspeler John Nettles (66) is het de 69e klus die hij moet klaren op het Engelse platteland waar de schijn van rust en fatsoen zo bedrieglijk kan zijn.

Het verveelt de acteur nog niet, maar de jaren gaan tellen en over twee jaar wil hij er een punt achter zetten. "Tegen die tijd heb ik 200 moorden opgelost en is het wel mooi geweest", vindt de held van de serie. "Je kunt beter stoppen als mensen je nog graag zien dan wanneer ze je uitjouwen."

Documentaires
John zal niet op zijn lauweren rusten: hij wil documentaires blijven maken (hij werkt nu aan een film over de nazibezetting van het eiland Jersey) en terugkeren naar het theater, waar zijn carrière begon.

Reageren