Moord in de kunstwereld in Flikken Maastricht

Een oude schoolvriend vertelt Marion dat buitenaardse wezens zijn favoriete koe hebben ontvoerd. Moet ze dit verhaal serieus nemen? Eva en Wolfs onderzoeken een moord binnen de extravagante Maastrichtse kunstwereld.
Marion treft op het bureau van Flikken Maastricht een oude schoolvriend. Ze hebben de grootste lol, totdat ze hoort waarom hij daar is: buitenaardse wezens hebben zijn favoriete koe ontvoerd. Marion neemt toch maar een kijkje op de boerderij. Daar heeft Romeo de grootste moeite om alle koeien te tellen. Is er nu eentje verdwenen of niet? Elders in Zuid-Limburg is de beeldschone vriendin van een bekende Maastrichtse kunstenaar dood gevonden in bad. Het zou zelfmoord kunnen zijn, al weet haar vader zeker dat dat niet het geval is. En dus raken Eva (Angela Schijf) en Wolfs (Victor Reinier) verzeild in de lokale kunstwereld, die bestaat uit enorme ego's, veel jaloezie en behoorlijk wat drank en drugs. Met een gastrol van voormalig TROS-coryfee Bert Kuizenga.

Cast

In tegenstelling tot het Belgische origineel is de cast van Flikken Maastricht in de loop der jaren nauwelijks veranderd. Sinds aflevering één vormen Angela Schijf en Victor Reinier het rechercheteam Eva van Dongen en Floris Wolfs. De serie is inmiddels toe aan het dertiende seizoen, dat dit najaar wordt opgenomen. De Belgische televisie zendt momenteel het tiende seizoen uit.

Meer over:

Reageren