Mugabe en de blanke Afrikaan

Deze documentaire verhaalt over een persoonlijke strijd voor mensenrechten. Mike Campbell (72) heeft met hard werken een boerenbedrijf opgebouwd dat een groot deel van de plaatselijke bevolking van werk voorziet. In navolging van een racistisch landhervormingsprogramma wordt hem, zijn schoonzoon en zijn werknemers het leven onmogelijk gemaakt.

In 2000 voerde de Zimbabwaanse president en dictator Robert Mugabe een landhervormingsprogramma met als enig doel de blanke boeren hun land af te pakken.

Het gaat zeer voorspoedig met het programma. blanke boeren worden de laatste tien jaar bedreigd, in elkaar geslagen of van hun land beroofd.

Rassendiscriminatie en mishandeling
In deze prachtige en spannende documentaire wordt een boer gevolgd die weigert te buigen voor Mugabe. Mike Campbell spant, samen met zijn schoonzoon ben Freeth, een rechtszaak aan tegen de zwarte leider.

Hun strijd tegen rassendiscriminatie wordt een lange en moeizame weg met als hartverscheurend dieptepunt een nacht waarin Mike, ben en hun echtgenotes op een vreselijke manier in elkaar worden geslagen. Ieder ander zou de handdoek in de ring gooien, maar Mike en ben gaan door.

Kunnen ze de grote boze roerganger Mugabe met legale middelen verslaan in de rechtszaal of wordt dit letterlijk hun einde?

Reageren