NFF: de beauty's en Jack Wouterse

In 1981 als klein feestje voor de incrowd en filmindustrie begonnen, is het nu Nederlands Film Festival inmiddels uitgegroeid tot een enorm publieksfestijn. Meer dan honderdduizend bezoekers zullen naar verwachting de komende tien dagen de Utrechtse bioscopen aandoen.

Ook op televisie is er ruim aandacht voor de Nederlandse film. Iedere dag is er een NFF-journaal, dat live vanuit de Schouwburg in Utrecht wordt gepresenteerd door Sarah Meuleman. Uiteraard komt het laatste nieuws voorbij, zien we flitsen van premières en schuiven bekende gasten aan - de hoofdgast van het festival is dit jaar Jack Wouterse.

Nieuwe generatie
Daarnaast is er iedere dag aandacht voor een nieuwe generatie filmactrices. In het NFF-journaal, maar ook 's middags, zijn er twintig korte portretten te zien van veelbelovende actrices (achttien tot dertig jaar), die het komende decennium het beeld van de Nederlandse film zullen bepalen.

Tramontana
Onder hen Caro Lenssen, Bracha van Doesburgh, Tara Elders, Melody Klaver, Eva van de Wijdeven en Anna Drijver. De openingsfilm van het festival - in de bioscopen en dus nog niet op televisie - is Tramontana van Ramón Gieling.

Filmcriticus
Op televisie wordt vanavond Duska (2007) van Jos Stelling uitgezonden. Dit drama gaat over een filmcriticus wiens leven overhoop wordt gehaald door een meisje.

Reageren