NOS: Staatsbezoek Estland

Koningin Beatrix is deze week weer een stapje dichter bij haar doel gekomen. De vorstin wil graag alle landen bezoeken die de afgelopen jaren lid zijn geworden van de EU.

Van de drie Baltische Staten (Estland, Letland en Litouwen) bezocht ze Letland al in 2006. Afgelopen woensdag week werd de Koningin ontvangen in Tallinn, de hoofdstad Estland.

Bezigheden
Op de derde en laatste dag van haar staatsbezoek zendt de NOS vanavond een verslag uit, gepresenteerd door Joost Karhof, waarin zowel de formele als informele bezigheden van de afgelopen dagen op een rijtje zijn gezet. "Het bezoek van Koning Beatrix is een belangrijke gebeurtenis voor zowel Estland als Nederland en geeft een speciale betekenis aan de steeds sterker wordende band tussen deze democratische, open en dynamische landen van de Europese Unie", sprak president Toomas Hendrik Ilves vleiend nadat Trix zijn uitnodiging had geaccepteerd. Eergisteren toonde het staatshoofd nogmaals zijn gastvrijheid door haar uit te nodigen voor een staatsbanket.

Lijstje
Volgende maand rondt Beatrix met een tripje naar Litouwen haar bezoeken aan de Baltische Staten af. Op naar Malta, Cyprus en Slovenië, de laatste EU-landen op haar lijst!

Reageren