Oh Brother, Where Art Thou?

Films worden vaak aangeboden in een pitch. Daarin vertelt de scenarioschrijver in één zin aan de producent waar zijn film over gaat. Meer tijd hebben de grote studiobazen in Hollywood niet en een goede film moet nu eenmaal snel uit te leggen zijn, is de theorie.

Stel je dan nu de volgende pitch voor en het is eigenlijk wel een wonder dat Oh Brother, Where Art Thou? door de ballotage is gekomen: In het Mississipi van de jaren '20 gaan drie gevangenen op zoek naar de schat van 1,2 miljoen dollar die één van hen ooit heeft begraven.

Onverstaanbaar accent
Onderweg ontmoeten ze o.a. een muzikant die zijn ziel aan de duivel heeft verkocht en de Klux Klux Klan. Tel daarbij op dat de drie mannen met een onverstaanbaar Zuidelijk accent spreken, regelmatig in gezang uitbarsten en hebben de visagisten zo hun best gedaan dat zelfs hoofdrolspeler George Clooney niet meer om aan te zien is.

Conservatief?
En dan hebben we het nog niet eens over de titel van de film... Maar Oh Brother werd een hit en schrijvers/regisseurs Joel en Ethan Coen zouden hierna nog vele prachtige films maken. Soms is Hollywood helemaal niet zo conservatief.

Reageren