Onderzoek naar Mathias in Hinterland

Een jong schildersmodel wordt vermoord. Mathias onderzoekt de zaak, maar is zelf ook verdacht van moord. Er komt een nieuwe rechercheur om de dood van Iwan Thomas te onderzoeken en die heeft hem op de korrel.
En plotseling was Mathias (Richard Harrington) zelf verdacht van moord: het lichaam van Iwan Thomas lag aan de voet van een klif en de hoofdspeurder uit Hinterland had nog een appeltje met hem te schillen. Er komt een rechercheur van buiten om de zaak te onderzoeken. Overigens heeft Mathias zelf ook nog genoeg te doen: het jonge schildersmodel Laura Dean wordt dood aangetroffen. Er zijn Britse acteurs die hun brood verdienen met eindeloze rijen gastrollen in detectiveseries. In Endeavour, Midsomer murders en Death in paradise zijn dan ook geregeld bekende gezichten te zien. In Hinterland is dat anders en daar is een goede reden voor. Van alle afleveringen wordt ook een versie in het Welsh gemaakt, en die taal zijn maar weinig Britse acteurs machtig.

Hinterland

Een van de vragen die als een rode draad door dit derde seizoen loopt, is de vraag wie er achter de brandstichting can Mathias' caravan zitzit. Verdachten zijn er zeker, want hij heeft vijanden gemaakt in de relatief korte tijd dat hij in Aberystwyth werkt. Iwan Thomas bijvoorbeeld, een oud-agent van het corps. De hele reeks duikt dit schimmige personage op, vooral konkelend met Mathias’ ongrijpbare chef Prosser. Wat hun onderlinge relatie is en of zij iets met de brand te maken hebben, wordt in de loop van dit derde seizoen duidelijk.

Meer over:

Reageren