One night stand: Alex in Amsterdam

Onder de noemer One night stand presenteren negen veelbelovende filmmakers een film van veertig minuten. Deze week is het de beurt aan regisseur Michiel ten Horn en scenarioschrijfster Anne Barnhoorn met de film Alex in Amsterdam.

Alex groeit op in de vlaaienwinkel van zijn ouders in een Limburgs dorpje. De ingeklapte economie doet zijn ouders echter besluiten dat hier voor hem geen toekomst meer ligt. En dus gaat Alex economie studeren, in Amsterdam.

Roadtrip
Wat hij echter niet weet, is dat het lot een heel andere bestemming voor hem in petto heeft. Eenmaal in de grote stad aangekomen, belandt hij in een wonderlijke roadtrip langs bijzondere plekken, waarbij hij al even bijzondere figuren ontmoet.

Blonde Lotte
Zijn pogingen om bij zijn nieuwe kamer te komen, worden onderbroken met pogingen de blonde Lotte te pakken te krijgen; een meisje waar zijn hart sneller van gaat kloppen, maar die wel steeds zijn spullen steelt. Hoe meer de tijd begint te dringen, hoe verder hij van zijn doel afraakt. Of komt hij juist steeds dichterbij?

Reageren