Op bezoek bij Bertie in Onze Boerderij

In deze laatste aflevering is Yvon nog steeds op de geitenboerderij van Frank en Anita. Ook gaat ze langs bij Boer zoekt vrouw-boer Jos en Dycke, die al sinds 2009 gelukkig zijn. Ten slotte bezoekt ze boerin Bertie.
Yvon Jaspers bleef vorige week een nachtje slapen op de geitenboerderij van Frank en Anita, die elkaar in 2011 leerden kennen via Boer zoekt vrouw. In deze laatste aflevering van Onze boerderij ervaart Yvon bij het stel hoe het is om een groot bedrijf met dieren te runnen. Ook de ontluikende relatie tussen Jos en Dycke was eerder in Boer zoekt vrouw te zien. De twee zijn sinds 2009 bij elkaar en nog steeds gelukkig. Ze vertellen Yvon wat er de afgelopen jaren binnen hun akkerbouwbedrijf is veranderd. Boerin Bertie werd na haar deelname aan het programma in 2015 een beroemdheid en won zelfs Expeditie Robinson. Tijdens een bezoekje aan de boerderij van Bertie in Renesse wil Yvon van haar weten of het boerenleven wel zo romantisch is als het lijkt.

Veel varkens

In deze slotaflevering neemt Yvon ook een kijkje op een indrukwekkend varkensbedrijf in de buurt van Frank en Anita’s geitenboerderij. Hier houden Hennie en zijn vrouw Ilse zo’n elfhonderd fokzeugen. Anita kent het bedrijf goed omdat ze er als dierenarts geregeld komt. Yvon merkt dat de grote boerderij van Hennie en Ilse veel verschilt van het kleine boerenbedrijf van Inge, die zeven scharrelvarkens heeft. Inge, van oorsprong landschapsarchitect, wilde op een diervriendelijker en duurzame manier vlees produceren. Zo komt het dat ze sinds een jaar boerin is.

Meer over:

Reageren