Op naar Ibiza in Steenrijk, Straatarm

In de laatste aflevering van Steenrijk, straatarm ruilt de familie Ripzaad van woning met Gertjan en Johan. De overgang van een flatje in Hoogvliet naar het mondaine Ibiza blijkt minstens even groot als andersom.
De familie Ripzaad woont in een flatje in Hoogvliet, onder de rook van Rotterdam. Hun leven lijkt in niets op dat van hun ‘ruilfamilie’ in deze laatste aflevering van Steenrijk, straatarm. Gertjan Holleman en Johan Verveer leven op het heerlijke Ibiza, samen met hun twee Franse bulldogs. Rob Ripzaad werkt als beveiliger en zijn vrouw Chantal is huismoeder met een voorliefde voor zingen. Ze klaagt niet over haar opspelende reuma, maar een weekje verwennerij op Ibiza kan hoe dan ook geen kwaad. Met veel voorpret stappen ze dus voor het eerst in hun leven in een vliegtuig. Maar hoe reageren Gertjan - die lekker verdiende als model en daarna 24 jaar modellenbureau Max Models runde - en interieurdesigner Johan op hun verhuizing naar een flatje driehoog achter?

Weekje ruilen

In Steenrijk, straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandsniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Door de tijdelijke ruil krijgen ze antwoord op de klassieke vraag: maakt geld gelukkig? Je zou zeggen dat de minder bedeelde families na hun week met geen stok uit hun tijdelijke huis te krijgen zijn, maar in de praktijk valt dat reuze mee. En waardeert de rijke ruilfamilie hun welvaart meer na een week in relatieve armoede? Het wordt inelk geval duidelijk dat de families veel met elkaar gemeen hebben. Dit is de laatste aflevering van het tweede seizoen.

Meer over:

Reageren