Overspel - een riskante affaire

Nederland grossiert de laatste jaren in goede series en alles wijst erop dat Overspel ook tot dat rijtje gaat horen. Met Sylvia Hoeks, Fedja van Huêt en Ramsey Nasr in een gevaarlijke driehoeksverhouding.

Iris (Sylvia Hoeks) is gelukkig getrouwd met officier van justitie Pepijn (Ramsey Nasr). Maar wanneer ze advocaat Willem ontmoet, is ze op slag verliefd. Willem is knap en onweerstaanbaar. Ze weet alleen niet dat hij de advocaat is van louche vastgoedmagnaat Couwenberg. En laat dat nu net de man zijn tegen wie Pepijn een rechtszaak voorbereidt. Zo komen Pepijn en Willem tegenover elkaar te staan in de liefde en de rechtszaal. Het klinkt ingewikkeld, maar binnen twee afleveringen zit u er helemaal in.

Schrijver Frank Ketelaar (Vuurzee) liet zich voor Overspel inspireren door de vastgoedfraude die een paar jaar geleden speelde en de affaire met vastgoedhandelaar Willem Endstra en diens ex-advocaat Bram Moskowicz. Ketelaar: „Zo kwamen we op de basis van een een vrouw die verliefd wordt op de advocaat van de tegenpartij. Dat leek me wel spannend.”

Voor de mannelijke hoofdrol had Ketelaar een Nederlands sprekende Robert De Niro in gedachten. Dat werd Fedja van Huêt, die het wel zag zitten in de foute Willem. „Hij balanceert op de grens van de wet en je weet in het begin totaal niet wat hem bezighoudt. Toch wilde ik dat de kijker hem aardig vindt; dat maakte het interessant voor me.”

Sylvia Hoeks speelt fotografe Iris, die voornamelijk denkt dat ze gelukkig getrouwd is. „Haar man heeft alle keuzes voor haar gemaakt. Maar als ze verliefd wordt op Willem, gaat ze weer voor zichzelf leven. Alleen wordt het na het overspel een rotzooi, met maffia en smerige zaakjes.”De 28-jarige actrice vond de rol van Iris aantrekkelijk, omdat ze van grijze muis transformeert in een overspelige vrouw. „Ik heb al zes jaar een relatie en in het echte leven durf ik niet vreemd te gaan; nu kon ik dat ongestraft wel doen.” Al blijven stomende liefdesscènes altijd ongemakkelijk voor acteurs. „Het maakt niet uit hoe vaak je het doet”, zegt Fedja. De enige optie is de humor ervan blijven inzien en hopen dat je tegenspeelster leuk is. Zo niet, dan is het hard werken.”

De Vara zendt de eerste twee afleveringen van Overspel achter elkaar uit.

Reageren