Play like a champion

Waarmee veegde Ronald Koeman in 1988 zijn achterste af na de halve finale van het EK tussen Nederland en Duitsland? Welke twee Oranje-schlemielen misten op het EK van 2000 allebei een penalty in de wedstrijd tegen Italië waardoor we de finale op onze buik konden schrijven?

Wie het weet mag het zeggen in de nieuwe Tros-voetbalquiz Play like a champion, een opwarmertje voor het EK dat 7 juni van start gaat in Oostenrijk en Zwitserland. Jack van Gelder presenteert het spel dat je online al een tijdje kunt spelen. "Het is leuk voor de hardcore voetballiefhebber, maar ook bij de minder fanatieke fans zal het Oranjegevoel tot leven komen", verwacht de quizmaster.

BN'ers
Bij de televisieversie mogen alleen bekende Nederlanders aanschuiven. Schrijvers, acteurs, zangers, columnisten, (oud-)voetballers en experts zullen elke werkdag om 19.30 uur in teamverband hun beste beentje voorzetten en proberen elkaar te tackelen. In de eerste aflevering spelen Ron Brandsteder en Leo Driessen tegen Hugo Borst en Cees Geel.

Antwoorden
Oh ja, als je het nog niet wist: Ronald Koeman gebruikte bij gebrek aan toiletpapier een Duits shirt, Frank de Boer en Patrick Kluivert verprutsten de strafschoppen.

Reageren