Het huwelijk live: Prins Harry zegt ja tegen Meghan

In St George’s Chapel bij Windsor Castle, het woonpaleis van de koningin, geeft prins Harry zijn jawoord aan zijn Amerikaanse bruid Meghan Markle. Daarna volgt een rijtoer in een koets. U kunt live meegenieten.
Heel Groot-Brittannië staat in het teken van het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle. U kunt meegenieten, want de NOS zendt de plechtigheid live uit. In de studio volgt Amber Brantsen de gebeurtenissen met NOS-correspondent Tim de Wit en Hieke Jippes, oud-correspondent in Londen en kenner van het Britse koningshuis. De kerkelijke inzegening begint om 12.00 uur in St George’s Chapel bij Windsor Castle, het woonpaleis van de koningin. Na afloop maakt het paar een rijtoer in een koets, om uiteindelijk weer terug te keren op het kasteel. 'Harry en Meghan hopen door deze korte rijtoer zoveel mogelijk mensen mee te laten genieten bij deze speciale dag', staat in de verklaring van Kensington Palace. Daarna gaan de feestelijkheden zonder camera verder.

Geen politici, wel sir Elton John

Omdat er in de kerk maximaal achthonderd plaatsen zijn, moest de gastenlijst beperkt blijven. Daarom zijn er geen politici aanwezig. Wel komen waarschijnlijk Sir Elton John, tennisster Serena Williams, zangeressen Ellie Goulding en Joss Stone, model Cara Delevingne, en de cast van Suits, de serie waarin Meghan jarenlang speelde. Naar verluidt is ook Sarah Ferguson, de ex van Charles' broer prins Andrew, er bij. Bijzonder, want op het huwelijk van William en Kate ontbrak zij. Daarnaast hebben Harry en Meghan ruim 2600 ‘gewone mensen’ uitgenodigd; zij mogen het stel vanuit de tuinen van Windsor Castle toejuichen.

Meer over:

Reageren