Profiel: de vinger van Andries

In het praatprogramma Knevel & Van den Brink houdt hij de gasten bij de les met scherpe, confronterende vragen. Op die manier kreeg hij in Het elfde uur nog weleens een onthullende uitspraak los, zeker met behulp van zijn opgeheven vingertje.

Daarover ontstond vervolgens discussie in de media: was Andries niet te ver gegaan, had hij zijn gesprekspartners het antwoord niet te veel woorden in de mond gelegd? Volgens een onderzoek van de VARA-gids vinden kijkers hem de meest vrouwonvriendelijke talkshowpresentator van Nederland.

EO-boegbeeld
Verder was het EO-boegbeeld dit jaar in het nieuws omdat hij het scheppingsverhaal uit de Bijbel openlijk in twijfel trok en zei meer geloof te hechten aan de evolutietheorie van Darwin.

Excuses
Het protestants-christelijk volksdeel viel over hem heen, waarna hij zich geroepen voelde excuses te maken aan de achterban van de Evangelische Omroep. In deze aflevering van Profiel schetst Fons de Poel een beeld van zijn leven en geven vrienden, collega's en critici hun mening over Andries. Wie is hij werkelijk?

Reageren