Pulp Fiction

Velen vinden het de beste film aller tijden: Quentin Tarantino's Pulp Fiction. Daarover valt natuurlijk te twisten, maar een kaskraker is het zeker.

Met een bescheiden budget van 8,5 miljoen dollar leek Tarantino voor een moeilijke taak te staan. Maar moeilijke taken kun je wel aan de regisseur overlaten. Quentin wist zo'n 214 miljoen dollar uit de film te slepen.

Willekeurig
Dat kwam onder andere door de sterrencast. John Travolta, Samuel L. Jackson, Bruce Willis en Uma Thurman in één film: zo'n cast is zelden herhaald.

Ook het feit dat de vier verhaallijnen willekeurig door elkaar lijken te lopen, maar uiteindelijk allemaal bij elkaar komen heeft meegeholpen aan het succes van Pulp Fiction.

Awards
In een notendop: John Travolta en Samuel L. Jackson zijn twee huurmoordenaars. Na een klus moet Travolta de vrouw van de grote baas vermaken, en dat levert lastige situaties op.

Normaal gesproken is het bij een film als deze leuk om de gewonnen prijzen op te noemen. Dat is bij Pulp Fiction echter onbegonnen werk, de film heeft namelijk ongeveer alles gewonnen wat er te winnen valt.

Toch een kleine greep uit de vele awards: een Oscar voor het beste script, twee BAFTA Awards (beste script en beste bijrol) en een Saturn Award (beste thriller).

Reageren