Reporter: de jonge voetballers - voetbaltalent is goud

Een van de snelst groeiende beroepsgroepen ter wereld is die van voetbalmakelaar. Sommige talentvolle voetballers hebben op hun dertiende al een zaakwaarnemer, die voor hen lucratieve transfers moet regelen. Dat zijn deals waar niet alleen het voetbaltalentje beter van wordt.

Toen Royston Drenthe op z'n zeventiende van Feyenoord naar Real Madrid overstapte, kreeg zaakwaarnemer Sigi Lens een miljoenenbonus.

Verhuizen
Momenteel mogen alleen spelers boven de zestien jaar naar buitenlandse clubs vertrekken: de grote teams proberen eronderuit te komen door het hele gezin mee te verhuizen en een baan voor de ouders en een school voor broer en zus te regelen.

Illegaal
Ander probleem is dat er ook duizenden illegale zaakwaarnemers actief zijn, die niks geven om hun klantjes en maar één doel hebben: hun ‘waar’ verkopen aan de hoogste bieder.

Gevolgen
De wereldvoetbalbond FIFA heeft veranderingen aangekondigd: per 2010 trekt het alle licenties van voetbalmakelaars in. Wat heeft dat voor gevolgen voor de transfermarkt en vooral, voor de jonge voetballers? We zien het in Reporter.

Reageren