Snelcursus populariteit

Roddelen met Emma Stone in Easy A

20 september 2019 10:31 | kijktips | Door Televizier

© http://info.sky.de/
Wie op de middelbare school niet erbij hoort, heeft het vaak maar zwaar. Olive ontdekt in Easy A een manier om snel populair te worden.

Olive valt overal precies tussenin. Ze is zeker geen muurbloempje, maar ze hoort ook absoluut niet tot de populairste mensen op haar middelbare school.

Easy A

Olive (Emma Stone) is meer iemand die goede cijfers haalt en verder niet opvalt. Stiekem droomt ze er wel van om populair te zijn.

Dat is waarschijnlijk ook de reden dat ze een leugentje vertelt aan haar vriendin Rhiannon. Om stoerder te lijken doet Olive alsof ze in het weekend een avontuurtje heeft gehad met een oudere jongen.

Dat nieuwtje gaat in Easy A als een lopend vuurtje rond op school. Aan de ene kant is Olive daar niet zo blij mee, aan de andere kant maakt de aandacht die ze krijgt haar wel populairder.

Olive heeft al snel door dat ze het roddelcircuit kan gebruiken om haar imago en populariteit te boosten.

Emma Stone

Om de hoofdrol in Easy A te bemachtigen, liet Emma Stone een rol in actiefilm Sucker Punch schieten.

Regisseur Will Gluck vond Emma Stones auditie zo goed, dat hij hem in de fil stopte: Stone deed auditie met de webcamscène aan het begin van de film.

Critici roemen Easy A omdat de film een realistisch beeld van het leven op een Amerikaanse high school schetst. Dat is bijzonder. 

Scenarioschrijver Bert V. Royal heeft namelijk nooit op een high school gezeten: hij kreeg thuisonderwijs.