Ronnie aan de slag met Drukwerk in Ali B. Op Volle Toeren

Ali B neemt rapper Ronnie Flex mee naar de zanger met het karakteristieke petje: Harry Slinger van Drukwerk. Ronnie neemt de klassieker 'Je loog tegen mij' onder handen, terwijl Harry zich buigt over Ronnies hit 'Zusje'.
In Ali B op volle toeren neemt Ali B zijn collega-rapper Ronnie Flex mee naar de zanger met het karakteristieke rode petje: Harry Slinger van Drukwerk. Die popgroep was begin jaren 80 enorm populair met hits als 'Je loog tegen mij' en 'Schijn 'n lichtje op mij'. De popgroep begon met protestsongs tegen de sluiting van een jongerenbuurthuis en steunde vluchtelingen en krakers. Harry Slinger heeft nog nooit van de populaire Rotterdamse rapper Ronnie Flex gehoord, en dat is andersom ook het geval. Er volgt een vrolijke ontmoeting waarbij blijkt dat een rapper van nu ook op modegebied inspiratie kan putten uit een idool van toen. Lukt het Harry om een persoonlijke remake te maken van Ronnies hit 'Zusje'? En hoe klinkt de rapversie van 'Je loog tegen mij'?

Kleine Viezerik

Rapper en televisiepersoonlijkheid Ali B bracht voor zijn eigen programma Ali B op volle toeren al veel bijzondere combinaties bij elkaar. Zo zongen Willeke Alberti en Kleine Viezerik elkaars werk en scoorde Yes-R een bescheiden hit nadat hij 'Rosamunde' van Dennie Christian in een nieuw jasje had gestoken. Het programma viel al snel op. Ali B kreeg De positive young media award en een eervolle vermelding bij de uitreiking van de Zilveren Nipkowschijf in 2011.

Meer over:

Reageren