Ros Myers: een spion om je vingers bij af te likken

Als de keurige Karen in Cold Feet had ze hoogstens te maken met een ontrouwe echtgenoot en huilende baby's. Als spionne Ros Myers in de Britse spionageserie Spooks staat wekelijks het landsbelang op het spel. En Hermione Norris (41) kwijt zich met verve van haar taak.

Ros is een spionne die geen moment onderdoet voor haar mannelijke collega's. Ze is koud en keihard. Ze maakt met een paar welgemikte klappen drie agenten van de normaal zo efficiënte Israëlische Mossad onschadelijk. En voor sexy draait ze haar hand ook al niet om. Zo windt ze net zo makkelijk een Arabische prins om haar vinger. Je kunt Ros maar beter aan je kant hebben als het er echt om gaat. Voor de blonde spionne is haar werk haar leven.

Toegewijd
Ze heeft geen man en dat interesseert haar niks. Ros zit 's avonds niet weg te kwijnen bij de Engelse equivalent van Relatieplanet. Ze maakt liever bommen onklaar in vliegtuigen en redt de natie van giftige stofwolken. En dat is ook wel eens verfrissend. Een journalist van de Engelse krant The Guardian riep Ros Myers zelfs uit tot beste vrouwelijke personage op televisie en stelde voor om Spooks als eerbetoon om te dopen in Spooks: The Ros Myers Years.

Reageren