De eerste Sanne Wallis de show

Sanne Wallis de Vries presenteert de komende vier weken een fonkelnieuwe zaterdagavondshow. Met een vierkoppige band, een quiz met mensen uit het nieuws en helden van vroeger en nu. Haar eerste gast is acteur Peter Faber.
Sanne Wallis de Vries ontvangt de komende vier weken in haar nieuwe zaterdagavondshow helden van vroeger en nu. Ook is er in Sanne Wallis de show ruimte voor een quiz met mensen uit het nieuws, muzikale parodieën en actuele satire. Het is niet de eerste keer dat Sanne met actuele satire te zien is op de zaterdagavond. De presentatrice zat begin deze eeuw ook in het Kopspijkers-panel. Daarvoor kroop ze samen met andere cabaretiers in de huid van personen in het nieuws. Sanne maakte in het panel furore door een griezelig realistische koningin Beatrix neer te zetten, iets waaraan ze tot de dag van vandaag aan wordt herinnerd. Of hare majesteit - in welke vorm dan ook - langskomt in het programma is nog niet duidelijk. Peter Faber is zeker wel te gast.

Beatrix

De actrice heeft Beatrix na afloop van het programma zelfs tot tweemaal toe gesproken. Ze vertelt aan de NOS dat beide ontmoetingen uitliepen op een fiasco. De eerste maal stapte ze in een vlaag van naïeve overmoed spontaan af op de majesteit tijdens een koninklijk bezoek aan de Amsterdamse Albert Cuypmarkt. Dat werd geen succes. Een tweede ontmoeting - op initiatief van de toenmalige vorstin - vond plaats op de receptie na de opening van een tentoonstelling. Ze vroeg Sanne hoe lang ze nog door wilde gaan met de imitaties, iets wat de actrice helemaal verkeerd begreep. Een gênante spraakverwarring volgde. “Ik heb die avond in mijn bed alleen maar ‘O wat erg!’ gedacht.”

Meer over:

Reageren