Schommelen boven Amsterdam in De Wereld volgens 80-jarigen

De maand in het moderne leven zit er bijna op voor de senioren. Voordat ze naar huis gaan, schommelen ze hoog boven Amsterdam en doen ze een dagje wellness. Ook geven ze antwoord op de vraag of vroeger alles beter was.
Het zit er bijna op voor de acht senioren in De wereld volgens 80-jarigen. Aan hun logeerpartij in het luxe huis dat ze deelden met vier jonge huisgenoten komt een einde in deze laatste aflevering. Voordat ze terugkeren naar hun eigen woningen, gaan de bewoners nog even eropuit. In Amsterdam schommelen ze hoog boven de stad. De 90-jarige Egbert noemde dit in De Coen en Sander show op Radio 538 een van de hoogtepunten van het programma. “Ik heb André Kuipers op de maan gezien en ik heb de hemel gezien.” Ook brengen de ouderen een bezoekje aan een wellnesscentrum en vertellen ze de jongeren hoe zij vroeger een feestje bouwden. Natuurlijk stelt Viktor Brand hen ook dé vraag: was vroeger echt alles beter of heeft het moderne leven ook z'n voordelen?

Houden van Egbert

Bij 538 vertelde Egbert - ook bekend als ‘Bakker Tietema’ - dat hij het contact met Viktor Brand zo bijzonder vond. De presentator roemde in het AD op zijn beurt Egbert. “Hij heeft mijn hart gestolen. Hij wil niet denken aan een eindig leven en maakt van elke dag een feest. Als je een maand bij hem in de buurt bent, ga je van hem houden.” Brand vertelde ook over de emotionele verhalen die hij van de deelnemers hoorde. “Ik heb nog nooit zo veel gehuild als in dit programma. Het is soms zó raak wat ze zeggen. Als je met Bep kletst, die in drie jaar tijd haar man en zonen kwijtraakte aan kanker, dan heb je mij.”

Meer over:

Reageren