Secret Millionaire: steenrijk & onzeker

De rijkste deelnemer aan deze (herhaalde) reeks Secret Millionaire is zonder twijfel onroerend goedmagnaat Nick Leslau. Zijn vermogen wordt geschat op tweehonderd miljoen pond. Maar dat geld niet altijd gelukkig maakt, blijkt wel uit een interview waarin vertelt dat hij ontzettend onzeker is. En toen kwam Secret Millionaire op zijn pad.

Leslau besloot voor het programma undercover te gaan werken met gehandicapte kinderen in Glasgow. “Ik was bang voor gehandicapten”, biecht hij op.

“Als ik op het vliegveld iemand in een rolstoel zag, ging ik die steevast uit de weg. Na het programma zag ik hoe belachelijk het was dat ik niet durfde te praten met een kind met het Downsyndroom. Ik heb de beste avond van mijn leven gehad met die kinderen.”

Dat is niet de enige les die Nick leerde. “Ik kreeg ook inzicht in armoede. Ik veroordeelde drugsdealers altijd, maar wat zou ík doen als ik moest leven van een uitkering van 8,50 pond per dag? Er is altijd een alternatief, maar dat is ver weg als je geen geld hebt voor een busrit naar McDonald’s om een baan te vragen.” Aan het eind van de twee weken trekt Nick dan ook genereus zijn portemonnee.

Reageren