Sense & Sensibility op het Britse platteland

Liefhebbers van kostuumdrama's kunnen deze zomer hun hart ophalen bij de NCRV. Elke maandagavond staat er één geprogrammeerd. De afgelopen weken konden we al kijken naar de ingesnoerde lijfjes van Tess of the D'Urbervilles en Jane Eyre, vanavond start de Britse dramaserie Sense & Sensibility.

Deze driedelige tv-verfilming van de beroemde roman van Jane Austen vertelt het verhaal van twee zussen die een totaal verschillend beeld hebben van liefde en het huwelijk.

Elinor Dashwood (Hattie Morahan) baseert zich op gezond verstand, haar zus Marianne (Charity Wakefield) laat zich leiden door haar gevoel.

Na het overlijden van hun vader blijven ze berooid achter. Trouwen is hun enige kans op een mooie toekomst. Gelukkig liggen de huwelijkskandidaten voor het oprapen.

De intelligente en charmante Edward Ferrars, de appetijtelijke John Willoughby en de bedachtzame Colonel Brandon staan te trappelen om de vrouwen te veroveren.

Maar er zit meer achter deze heren dan de zussen op het eerste gezicht zien. Want wat is de relatie tussen Willoughby en Brandon? En wat is het geheim van Ferrars?

Deze BBC-productie werd eerder uitgezonden in het voorjaar van 2008.

Reageren