Sin City

...en van Brad Pitt. Zonder die twee had regisseur Robert Rodriguez allang een nieuw pareltje afgeleverd met Sin City 2. Het script van het langverwachte vervolg op de film van Rodriguez en tekenaar Frank Miller ligt namelijk al tijden klaar om verfilmd te worden. Maar Rodriguez heeft zijn zinnen op Angelina Jolie gezet voor de rol van 'the dame to kill for' en Angelina werd prompt zwanger van een tweeling. Weg planning.

Nu staat Sin City 2 gepland voor 2010. Nog twee jaar geduld dus en bidden en hopen dat Angelina en Brad eindelijk anticonceptie eens serieus gaan nemen.Tot die tijd moeten we het doen met het eerste deel uit 2005. En eerlijk is eerlijk, dat is bepaald geen straf.

Film Noir
Sin City is een film om je vingers bij af te likken, zo mooi zijn de beelden. Alles is zwart-wit, behalve bloed (rood), lippenstift (rood), ogen (groen), een verkrachter (geel) en blond haar (geel). In deze film noir pur sang is het nooit mooi weer, zijn de mannen echte mannen en de vrouwen vooral mooi. En of dat allemaal nog niet bijzonder genoeg is, de indrukwekkende castlijst (Bruce Willis, Mickey Rourke, Benicio del Toro, Clive Owen, Rosario Dawson, Elijah Wood, Rutger Hauer) levert ook nog eens puik werk af.

Wraak
Sin City bestaat uit drie verhalen. In de eerste speelt Mickey Rourke (in een geweldige comeback-rol) ex-gevangene Marv die wakker wordt naast het dode lichaam van een hoer. Alleen was die hoer wel de enige vrouw die ooit van hem hield. Marv zint dus op wraak.

Redders
In het tweede verhaal helpt privé-detective Dwight (Clive Owen) de hoeren van Sin City een handje tegen de maffia en de corrupte politie en in deel drie speelt Bruce Willis de goudeerlijke politieman Hartigan die een meisje probeert te redden van een monster.

Derde deel
Sin City 3 staat trouwens gepland voor 2011 en daarin is een hoofdrol weggelegd voor Johnny Depp. Vergeleken met Angelina Jolie inderdaad een stuk minder risicovol.

Reageren