Snatch: een mooi accent is niet lelijk

De grote verrassing van Snatch (2000), waarin een stel gangsters achter een gestolen diamant aanzitten, was Brat Pitt. Een van de meest begeerlijke mannen ter wereld liep rond als de Engelse variant van trailer trash en brabbelde de hele film een onverstaanbaar taaltje.

Brad liet zich inspireren door het dialect dat zigeuners in Ierland spreken en improviseerde verder een eind weg. Niemand op de set verstond hem. Een ideetje van regisseur Guy Ritchie die Pitt wel eens anders dan anders wilde zien.

"Het leek me amusant om een 20 miljoen dollar kostende filmster en dan ook nog eens een f***ing aantrekkelijke, zo onbegrijpelijk en lelijk mogelijk te maken als we maar konden." Die ingeving maakte van Brad de ster van de film. Het kan verkeren.

Snatch
In de film willen Tommy en Brick Top graag veel geld verdienen en komen hierdoor in aanraking met illegale bokswedstrijden. De eerste bokser onder hun leiding wordt neergeslagen door een Ierse zigeuner. Tegelijkertijd wordt er een grote diamant gestolen door drie gangsters en een enge hond...

Reageren