Superbad

De komedie Superbad (2007) staat bol van de jonge nerds, maar o, wat ís-ie leuk. Dikkerdje Seth (Jonah Hill) en de kneuzige Evan (Michael Cera) zijn beste vrienden. Ze staan op het punt hun middelbare schooltijd achter zich te laten, maar voordat ze elk hun eigen weg gaan, willen ze allebei een leuk meisje aan de haak slaan. Natuurlijk lopen hun plannen hopeloos uit de hand.

Om cool over te komen op een schoolfeest - dat wordt georganiseerd door het meisje op wie Seth een oogje heeft - besluiten Seth en Evan alcohol in te slaan. Hun vriend Fogell (oppernerd Christopher Mintz-Plasse) heeft een fake-identiteitsbewijs laten maken en denkt het klusje wel even te klaren.

Fogell belandt in een wilde rit met twee politieagenten, evan wordt ondergekotst door een meisje en Seth bezorgt zijn droomvrouw per ongeluk een blauw oog.

Fuck x 186
Schrijvers Seth rogen (Knocked Up, met een cameo in Superbad) en Evan Goldberg begonnen met het script toen ze slechts dertien jaar oud waren, omdat ze 'wilden zien of ze een film konden schrijven'. Dat bleken ze maar al te goed te kunnen: de highschoolkomedie bracht meer geld op dan enige andere film in het genre.

Leuk weetje voor de liefhebber: het woord 'fuck' wordt exact 186 keer gebruikt in de film, wat neerkomt op 1,6 keer per minuut.

Reageren