The Beatles in the studio

De documentaire The Beatles in the studio laat de band op zijn hoogtepunt zien met zeldzame opnamen vanuit de studio op Abbey Road.

Vorig jaar kwam er nog een nieuwe vuistdikke biografie van John Lennon op de markt, werd de verjaardag van de logeerpartij van John & Yoko in het Hilton uitgebreid herdacht.

Ook zijn vandaag de volledig geremasterde albums van The Beatles opnieuw uitgegeven.

Onomstreden grootsheid

Negendertig jaar na het uiteenvallen van 'The Fab Four' is de grootsheid van de band nog immer onomstreden. In een interview met The Radio Times vertelt Sir Paul McCartney dat hem dat steeds weer verbaast.

Volgens Paul is die enorme roem niet alleen te danken aan de geniale liedjes."Ik denk dat er iets meer moet zijn geweest dan alleen wij vieren.Ik wil het niet griezelig maken, maar ik denk dat er een soort kracht aan het werk was bij The Beatles. Dat realiseer ik me pas sinds kort."

"We hebben elkaar allemaal zo toevallig ontmoet en vervolgens liepen we ook nog eens tegen George Martin op, die de perfecte producer voor ons bleek te zijn. Heel gek."

'Ik hou van je'
Vlak voor ze uit elkaar gingen, was de verstandhouding tussen John en hem niet best meer, toch zijn de meeste herinneringen zoet voor Paul.

"Als ik terugdenk, heeft het plezier de overhand. En welke nare dingen John ook over me gezegd heeft, hij zette ook regelmatig zijn bril op het puntje van zijn neus en zei: 'Ik hou van je'. En daar hou ik me nog steeds aan vast."

Reageren