The Children

De achtjarige Emily wiegt nietsvermoedend op een schommel als iemand haar van achteren een harde klap uitdeelt. Ze valt van de schommel en breekt haar nek. Een verontrustend begin van de driedelige miniserie The children, die vanaf vanavond weer wordt herhaald.

Switchend tussen heden en verleden krijgen we langzaam een beeld van de gebeurtenissen die hebben geleid tot Emily’s dood. Kevin Whately (bekend als inspecteur Lewis) en Geraldine Somerville spelen onder anderen de hoofdrollen in deze spannende thriller.

Nachtmerries
Geraldine (42) raakte emotioneel betrokken bij haar rol. Ze speelt Sue, de moeder van de vermoorde Emily en de nieuwe vriendin van het net gescheiden schoolhoofd Cameron (Whately). "Deze rol ging me niet in de koude kleren zitten", vertelt ze. "Ik kreeg vreselijke nachtmerries en heb heel wat afgehuild. Misschien kwam door doordat ik toen voor de derde keer moeder ben geworden."

Geraldine zegt dat ze haar eigen kinderen door dit 'realistische drama' nog meer waardeert. "Wat Sue overkomt, is de ergste nachtmerrie van elke ouder. Je moet er niet aan denken dat je kind wordt vermoord."

Reageren