The Hades Factor

The Hades Factor uit 2006 is al eens uitgezonden als miniserie, maar hij komt beter tot zijn recht als televisiefilm. Vooral liefhebbers van actiefilms over terroristen, complottheorieën en een getroebleerde held vinden de lange zit de moeite waard.

The Hades Factor wordt gezien als kruising tussen de serie 24 en de film Enemy of the State, met topacteurs als Mira Sorvino, Angelica Huston (als president van Amerika!), Blair Underwood en Stephen Dorff.

Virus
Wanneer drie Amerikaanse militairen bezwijken aan een onbekend virus, rukt de Amerikaanse geheime overheidsinstantie Covert One uit om de zaak te onderzoeken. Arts en oud-Covert One-lid Jon Smith (Stephen Dorff) wordt bij deze vieze zaak betrokken, wanneer zijn verloofde, dr. Sophie Amsden (Sophia Myles) bezwijkt aan dit Hades-virus. Wie heeft deze variant op Ebola gemaakt, waarom en hoe kan een pandemie worden voorkomen?

De overheid
In zijn zoektocht komt Jon erachter dat de overheid een grote rol speelt in de zaak. Op medewerking van het Witte Huis hoeft hij dus niet te rekenen, wel op agente en ex-vriendin Rachel Russell (Mira Sorvino).

Reageren