The Recruit

Al Pacino strikt Colin Farrell in The Recruit

Studiebol James Clayton (Colin Farrell) komt na zijn studie terecht bij de CIA. Hij krijgt een geheime opdracht die zijn geweten op de proef stelt. Wil hij deze baan nog wel?

James Clayton (Colin Farrell) heeft zijn studie met succes afgerond en de banen liggen voor het oprapen. Omdat James geen kantoorbaan wil, besluit hij in te gaan op het aanbod van Walter Burke (Al Pacino). Hij is een headhunter voor de CIA en ziet in James een mooie aanvulling op zijn team. Clayton mag daarom mee naar een geheim trainingskamp. Daar moet hij een loodzware psychologische en fysieke training doorstaan.

The Recruit

Daar aangekomen worden James en de anderen voorbereid op het betere spionagewerk. Hier ontmoet James mede-rekruut Layla, op wie hij al snel een oogje heeft. Maar er is weinig tijd voor liefde in de wereld van de CIA. James krijgt namelijk de geheime opdracht om een spion uit de weg te ruimen. Is dit het werk dat hij wil? De twijfel slaat toe, helemaal omdat hij met deze opdracht niemand meer kan vertrouwen.

Realiteit

In het begin van de film worden kinderfoto's van James Clayton met zijn vader getoond. Dit zijn echte foto's van Farrell als kind met zijn vader. Verder zien we dat Clayton een meisje in een kroeg probeert te versieren met een verzonnen verhaal over dat hij net uit de gevangenis komt. Colin Farrell heeft dit in het verleden zelf echt een keer gedaan en met success.

Meer over:

Reageren