The Transporter

Jason Statham speelt in The Trasporter een ex-marinier. Hij leidt een rustig leventje: hij doet niet veel, neemt zo nu en dan een transport-klusje aan en heeft vooral erg veel geld.

Het heen en weer rijden van mensen, goederen of andere zaken doet Stratham volgens drie regels: een deal is een deal, namen zijn overbodig en nooit een pakketje openmaken.

Gevaarlijk
Dat gaat allemaal van een leien dakje, tot Statham een klus krijgt van een Amerikaan. Per ongeluk schendt hij zijn eigen regel drie, en wat een routineklusje leek, verandert in een gevaarlijke opdracht.

In het 'pakketje' zit namelijk een levende, mooie dame (gespeeld door Qi Shu). Dan breekt de hel letterlijk los. Niemand is wie hij of zij lijkt, alles loopt door elkaar en Statham komt in flinke problemen.

Boeiend
Aansluitend is het tweede deel van The Transporter te zien. Dit keer moet Statham een ontvoerd kind terug bij zijn ouders zien te krijgen. Natuurlijk kan deze simpel klinkende missie alleen maar eindigen in een flinke bak geweld, zoals ook in het eerste deel. Dat is helemaal niet erg, de films worden geen moment saai en zijn behoorlijk boeiend om naar te kijken.

Reageren