The Ugly Face of Beauty

Nieuwe borsten, een botoxje hier, een liposuctietje daar... het wordt steeds normaler om je lichaam cosmetisch te laten verfraaien. Sterren komen er openlijk voor uit dat ze onder het mes zijn geweest en ook de wat minder gefortuneerde mens kan voor een prikkie de rimpels laten wegwerken. 

We maken gretig gebruik van de mogelijkheden, want die grotere borsten, plattere buik of rondere billen lijken voor sommigen de sleutel tot geluk. Dat er ook een schaduwkant aan die plastische mooimakerij zit, laat het nieuwe programma The Ugly Face of Beauty zien. Eén op de vijf patiënten is na een cosmetische ingreep nog ontevredener dan daarvoor. De Engelse dokter Christian Jessen (foto) ontmoet vijf vrouwen die zijn verminkt door de scalpel die ze mooier had moeten maken en volgt ze terwijl ze de schade proberen te herstellen.

In de eerste aflevering worden de gevaren van borstoperaties onder de loep genomen, de populairste ingreep in Engeland. Bij Rachel ging het verschrikkelijk mis: na een borstlift en -vergroting zit ze opgescheept met twee ongelijke borsten. Natalie Rooney, het 19-jarige nichtje van voetballer Wayne, wil per se de grootste borsten van Groot-Brittannië hebben en laat zich door niets en niemand van haar plan afbrengen.

Reageren