Transformers

Indringend beeld: Megan Fox kijkt in de bloedhete woestijn voorovergebogen onder de motorkap van haar auto... Pubers en mannen die eeuwig jong willen blijven, hebben in één klap hun nieuwe seksbom. En dan is er nog de rest van de film: die zit vol ontploffingen en robots die in auto’s veranderen en weer terug. Het highschoolverhaaltje is flinterdun, maar daar draait het ook niet om.

Transformers is leuk voor jongens, maar dus ook voor mannen die twintig jaar geleden met de poppetjes speelden en naar tekenfilms keken. Het verschil is alleen dat de goede Autobots en de slechte Decepticons dit keer niet goedkoop geanimeerd zijn, maar uit hightech-Hollywood-studio's komen rollen.

Sam (Shia LaBeouf) krijgt van zijn vader een afgeragde Camaro. De auto blijkt in werkelijkheid een robot te zijn: de Autobot Bumblebee. Deze pimpt zichzelf op en zo krijgt Sam ineens aandacht van zijn sexy klasgenootje (Megan Fox).

De gevechten tussen de enorme robots die op aarde hun vete komen uitvechten, zijn wel indrukwekkend. Het spektakel van regisseur Michael Bay mondt uit in een duel tussen robotbazen Optimus Prime (een Autobot) en Megatron (van de Decepticons).

Reageren