Underbelly: gerommel in de onderbuik van Australië

De Australische stad Melbourne was van 1994 tot 2004 het toneel van een bloedige gangsteroorlog, de Gangland War. Criminele familiebendes bestreden elkaar op leven en dood en het kostte de autoriteiten de grootste moeite om de schuldigen achter de tralies te krijgen.

De dertiendelige dramaserie Underbelly, vanaf vanavond te zien op Veronica 8, is gebaseerd op deze zwarte bladzij uit de geschiedenis van het vijfde continent. De eerste aflevering gaat over de opkomst en ondergang van Alphonse Gangitano, bijgenaamd ‘De zwarte prins van LygonStreet’.

Acteurs Underbelly
Dit zijn de vier hoofdrolspelers van de serie die vorig jaar in Australië veel stof deed opwaaien:

• Steve Owen – Rechercheur van een speciale eenheid van de Australische politie (de Purana Task Force), opgezet om de Gangland War te beëindigen. Steve bijt zich als een terriër vast in de zaak en zweert niet te rusten voordat de moorden zijn opgelost. Gespeeld door: Rodger Corser (36), bekend als Peter Johnson uit McLeod’s daughters.

• Jacqui James – Vrouwelijke rechercheur, Steves partner bij de eenheid. Dapper, onkreukbaar en even vastbesloten om de onderste steen boven te halen en de daders in te rekenen als Steve. Gespeeld door: Caroline Craig (34).

• Carl Williams – Ogenschijnlijk ongevaarlijke, halfgare chauffeur van de bende van Moran die zich omhoog werkt, op het criminele pad gaat en dood en verderf zaait. Gespeeld door: Gyton Grantley (29)

• Roberta Williams – Carls vrouw. Knapt terwijl manlief in de bak zit voor hem het vuile werk op bij drugdeals. Slaat een snuifje niet af en is verliefd op een andere zware jongen, Benji Veniamin. Gespeeld door: Kat Stewart (36).

Reageren