Van Amsterdam naar Portland in Het Mooiste Meisje van de Klas

Midden jaren 80 was Patricia (50) met haar exotische uiterlijk een opvallende verschijning in Amsterdam. Anno 2018 woont ze in het Amerikaanse Portland. Hier brengt presentator Jaap Jongbloed haar een bezoek.
Voor een bezoek aan Het mooiste meisje van de klas reist presentator Jaap Jongbloed dit keer naar de Amerikaanse staat Oregon. In een keurige buitenwijk van Portland ontmoet hij de vijftigjarige Patricia. Midden jaren tachtig was zij met haar exotische uiterlijk een opvallende verschijning in Amsterdam. De mooie Patricia genoot van het leven. Ze had veel lol, maar volledig uit de band springen, dat deed ze nooit. Dit had alles te maken met haar verantwoordelijkheidgevoel jegens haar moeder. Toen Patricia tien was gingen haar ouders uit elkaar. Haar vader vertrok en Patricia bleef bij haar moeder wonen. Een moeilijke periode, want de tiener voelde zich afgewezen door haar vader. Haar uiterlijk bleek uiteindelijk een manier om aandacht te krijgen.

Het mooiste meisje van de klas

Patricia werd namelijk ontdekt als model. Dus hoewel ze zich door haar vader niet gezien voelde, waren er wel andere mensen die haar de waardering gaven waar ze zo naar smachtte. Dit leidde zelfs tot een succesvolle carrière in Japan. Aan Jaap Jongbloed vertelt ze hoe ze uiteindelijk in de Verenigde Staten belandde. En hoe houdt een stadsmeisje zich al achttien jaar staande in een chique buurt? Het mooiste meisje van de klas is al sinds 2008 op televisie te zien. In 2016 kwam er een tegenhanger: Caroline Tensen bezocht De stoutste jongen van de klas. Dit heeft echter geen vervolg gekregen.

Meer over:

Reageren