Van beschuitje tot knäckebröd

Drie jaar geleden vatten werktuigbouwkundig ingenieur Wilco (32) en managementassistente Nollie (31) het plan op om voorgoed naar Zweden te vertrekken. Ze kwamen er al jaren en besloten de stap te wagen.

Vorig jaar mei emigreerden ze definitief en nu organiseren ze motorvakanties voor groepen. "Het land trok ons enorm", vertelt Nollie.

"En we hebben van onze hobby ons beroep kunnen maken. Voor Wilco is dit een droom die uitkomt en ook ik heb nu mijn plek hier gevonden."

"Natuurlijk blijf ik familie en vrienden missen en is het jammer dat ik niet even bij ze op de koffie kan. En door de taalbarrière was het lastig om gezellig te ouwehoeren met 'nieuwe' mensen. Maar inmiddels wonen we hier ruim een jaar en zijn we best wel ingeburgerd."

"Naast alle werkzaamheden voor ons eigen bedrijf werk ik in de buurtsuper en Jytte (3) gaat naar een Zweeds kinderdagverblijf en leert Zweeds. We voelen ons dus geen buitenlander meer."

"Vooraf had ik me wel afgevraagd of het zou werken. Het heeft ons leven compleet veranderd, maar vooral ten goede. Hier hebben we gevonden wat voor ons telt: de rust en de ruimte."

Vanavond zien we hoe het nieuwe leven van Wilco en Nollie eruitziet.

Reageren