Vijf jaar later: kleine jongens worden groot

Het concept is simpel: interview een aantal BN'ers, stop de beelden in een kluis en haal ze vijf jaar later in aanwezigheid van de betreffende geïnterviewde weer tevoorschijn. Jeroen Pauw bedacht het, wat resulteerde in het programma Vijf jaar later, dat deze week (deels) wordt herhaald.

Een persoonlijk gesprek, afgewisseld met uitspraken uit het interview van vijf jaar geleden en fragmenten van (nieuws)gebeurtenissen en film- en televisiebeelden die voor de gast de afgelopen vijf jaar zo bepalend waren.

Gasten 'Vijf jaar later'
Te zien zijn Theo van Gogh (dinsdag), Mart Smeets (woensdag), Frits Barend (donderdag) en Katja Römer-Schuurman (vrijdag).

Arnie
Reinout Oerlemans bijt vanavond het spits af. De 37-jarige programmamaker heeft, sinds hij in 1990 landelijke bekendheid kreeg als Arnie Alberts in Goede tijden, slechte tijden, bewezen over een flinke dosis ambitie te beschikken.

Na Goede tijden, slechte tijden legde hij zich toe op presenteren, met als uiteindelijke doel het oprichten van een eigen productiebedrijf.

Inmiddels mag Oerlemans, die sinds 2008 met zijn gezin in Los Angeles woont, zich tot de voornaamste internationale televisieproducenten rekenen. Momenteel verblijft Oerlemans overigens weer even in Nederland voor de opnames van Kluuns bestseller Komt een vrouw bij de dokter, waarmee hij zijn debuut maakt als regisseur.

Een opmerkelijke stap, vindt ook Oerlemans. "Ik kan me best voorstellen dat het wat pretentieus is." De film, met in de hoofdrollen Barry Atsma en Carice van Houten, gaat op 26 november in première. Over vijf jaar een Oscar, Reinout?

Reageren