Voetbal: Nederland - Engeland

Het Engelse voetbalelftal komt vanavond op visite in de Amsterdam ArenA voor een oefenwedstrijd tegen Oranje. Een veelbelovend onderonsje.

Onder leiding van oefenmeester Fabio Capello hebben de Engelsen, pijnlijk afwezig op het laatste EK, een ware metamorfose ondergaan. Zelfverzekerd en doeltreffend wonnen ze in groep 6 van de kwalificatie voor het WK 2010 zeven wedstrijden op rij. Plaatsing voor de titelstrijd in Zuid-Afrika kan het team eigenlijk niet meer ontgaan, al heeft het officieel nog een paar punten nodig. Nederland heeft zich al verzekerd van deelname door, net als Engeland, geen punt te verspelen in de voorronde.

Tussenstand
De nationale ploegen van beide landen kwamen tot dusver 27 keer tegen elkaar uit. Engeland zegevierde twaalf keer, Nederland zes keer, negen wedstrijden liepen uit op een gelijkspel. Het laatste duel was op 15 november 2006 in de Amsterdam ArenA. Dit vriendschappelijke potje eindigde onbeslist door goals van Wayne Rooney en (vlak voor tijd) Rafael van der Vaart: 1-1.

Meer over:

Reageren