Wat bakken de BN'ers ervan?

RTL 4 serveert een nieuw seizoen Topchef, waarin dit keer twaalf bekende Nederlanders strijden om de titel Topchef VIP 2009.

Het gaat erom een verpletterende culinaire indruk te maken op zes sterrenchefs: Jonnie Boer, Ron Blaauw, Lucas Rive, Herman den Blijker, Sergio Herman en Hans van Wolde.

Compleet diner
Ruth Jacott, Catherine Keyl, Renate Verbaan, Gordon en Guus Meeuwis staan de komende afleveringen gepeperde voorrondes te wachten, waarin ze moeten koken voor dames van de Rotary, een dessertrestaurant overnemen of het complete fingerfoodbuffet op een polo-evenement verzorgen.

Tijdens een masterclass in de keuken van een van de sterrenkoks wordt hun werk beoordeeld op smaak, presentatie, bereiding en originaliteit. Degenen die er het minste van bakken, vliegen eruit.

Bedenkingen
Presentator Martijn Krabbé (foto) had vooraf zijn bedenkingen, maar kijkt - nu de opnamen achter de rug zijn - tevreden terug.

"Mijn grote angst was dat het een vrijblijvend onderonsje zou worden tussen de BN’ers en de sterrenchefs. Maar ze kwamen vol ontzag de keuken binnen. Zelfs Gordon stond een uur lang zwijgend te koken. Dat is echt heel bijzonder."

Reageren