Wat hebben Bill Clinton en O.J. Simpson gemeen?

Beide heren logen er in het verleden er flink op los. Clinton zwoer op televisie dat hij helemaal niets had uitgespookt met Ms. Lewinskien O.J. loog in de rechtszaal dat hij niets had uitgespookt met zijn ex Nicole en haar vriend.

Dr. Cal Lightman (Tim Roth, foto), de hoofdrolspeler in de nieuwe serie Lie to me, zou destijds in één oogopslag gezien hebben of Clinton, Simpson en andere bekende leugenaars de waarheid spraken.

Lightman
Sterker nog, hij gebruikt hen als voorbeeld tijdens zijn lezingen. Volgens dokter Lightman staat "de waarheid op ons gezicht geschreven".

Om zijn gave als levende leugendetector te gelde te maken, heeft Lightman een bedrijfje opgezet dat in opdracht van de politie of het Openbaar Ministerie misdaden oplost.

Zenuwtrek
In iedere zenuwtrek of wenkbrauwoptrekking van de verdachten ziet hij een aanwijzing. Het personage van Lightman is losjes gebaseerd op het werk van de gevierde psycholoog Paul Ekman, die zich heeft toegelegd op het lezen van gezichten en net zoveel van een knipperend oog kan afleiden als rechercheurs van een urenlang verhoor.

Seksschandaal
In de openingsaflevering krijgt Lightman te maken met twee zaken: een vermoorde lerares, waarbij de verdachte een van haar leerlingen is, en een congreslid dat verwikkeld is in een seksschandaal.

Reageren