We gaan nog niet naar huis

In de vorige, eerste aflevering van het tweede seizoen van We gaan nog niet naar huis had Sam (Victor Löw) zichtbaar moeite met zijn pas geopende bed & breakfast op Texel. Maar er is meer veranderd in het leven van de gewezen Amsterdammer. Victor Löw vertelt.

"In de eerste reeks was Sams vrouw net overleden. Om iets te doen tegen de pijn, bedacht hij de droom van zijn vrouw te verwezenlijken met het openen van een bed & breakfast op Texel.

Met zijn zoon van zestien en dochter van achttien gaat hij een nieuw avontuur aan. Hij is alleen even vergeten dat hij helemaal niet geschikt is om een bed & breakfast te runnen...

O, Laura...
In dit tweede seizoen komen de eerste gasten op bezoek, terwijl Sam net helemaal hoteldebotel is van zijn buurvrouw Laura, gespeeld door Mary-Lou van Stenis.

Waar hij in de eerste serie nog structureel onaardig deed tegen haar, omdat hij zijn gevoelens voor haar een soort verraad tegenover zijn overleden vrouw vond, is de liefde nu ontbrand. Dat geeft dit tweede seizoen een romantische laag mee en omdat verliefdheid ook onhandigheid, gêne en verwarring oplevert, is het heerlijk om te spelen."

Perfect fit
Doordat Sam zoveel aan zijn hoofd heeft, loopt de situatie soms flink uit de hand. Is dat herkenbaar voor hem? Victor, met bulderende lach. "Ja, wat dat betreft ben ik goed gecast. Ik ben ook een chaoot en zou het niet veel beter doen in zo’n situatie.

Het is wel belangrijk om de situaties waarin Sam belandt, goed te doorgronden. Mijn rol in Kees & co – net als deze serie ook geregisseerd door Hans de Korte – was een bijzonder goede leerschool in dit genre."

Reageren