Nederland staat op tegen kanker

We staan allemaal op tegen kanker

Nederland staat op 15 mei weer massaal op tegen kanker. Dit keer wordt de tv-show live uitgezonden vanuit Den Bosch. Hier laten honderden mensen, waaronder veel bekende Nederlanders, op een indrukwekkende manier van zich horen.

Anita Meyer, Milow, Davina Michelle, Stef Bos en Glennis Grace dragen hun nummer op aan naasten die kanker hebben (gehad). Tussen de optredens vertellen patiënten en onderzoekers hun emotionele verhalen. En ook Matthijs van Nieuwkerk, Brigitte Kaandorp en Youp van ’t Hek laten van zich horen. Daarnaast kruipen drie BN’ers in de huid van grootheden uit de geschiedenis. Zo wordt Frans Bauer omgetoverd tot Antoni van Leeuwenhoek.

Nicolette staat voor Joop

Onder aanvoering van Nicolette Kluijver staan honderden mensen op tégen kanker en vóór een dierbare. Zo vormen zij schouder aan schouder een indrukwekkend lint dwars door het centrum van Den Bosch. In hun hand houden zij een foto van degene voor wie zij opstaan. Nicolette kreeg zelf in 2017 longkanker en is inmiddels ‘schoon’ verklaard. De 34-jarige moeder van drie kinderen staat op voor haar longarts Joop de Langen. “Dankzij zijn inzet, kennis en kan ik weer van het leven genieten en dat gun ik iedereen.”

De tv-show wordt gepresenteerd door Frits Sissing.

Meer over de Nederland staat op tegen kanker-actie vind je op de website van KWF

Nederland staat op tegen kanker, woensdag 15 mei, 20:35 uur, NPO 1

Meer over:

Reageren