What's eating Gilbert Grape?

Elke acteur in Hollywood weet dat wanneer je op een beetje overtuigende manier een lichamelijk en/of geestelijk gehandicapt personage speelt, je je flink in de kijker speelt.

Daags na zo'n rol regent het filmprijzen en complimenten van pers en collega's. Bekendste voorbeelden hiervan zijn Dustin Hoffman die de autistische Raymond in Rain Man speelde en Daniel Day Lewis, die in My Left Foot alleen met zijn linker voet (de titel gaf het al een beetje weg) diende te acteren.

Beste imitatie
Voorwaar een prestatie van heb ik jou daar! Leonardo DiCaprio mocht al jong zijn beste imitatie van een verstandelijk gehandicapt jongetje in de strijd mocht gooien. Leo was negentien en speelde in What's eating Gilbert Grape? tegenspeler Johnny Depp bijna van het scherm.

Kampioensrol
De film gaat over Gilbert (Johnny) die voor zijn enorm dikke moeder (Darlene Cates) en zijn achterlijke broertje Arnie (Leonardo) moet zorgen. Een kassucces is het niet geworden, maar What's Eating Gilbert Grape? is wel de kampioensrol van Leonardo DiCaprio.

Reageren