Wie heeft het laatste woord?

Hoe goed kennen BN'ers hun moerstaal? Wat weten ze van spelling, grammatica en struikelwoorden? Marit van Bohemen (37) neemt de proef op de som in de nieuwe Teleac-quiz De taalmeester.

De actrice en presentatrice komt uit een onderwijzersgezin en vindt dat de rol van 'quizmiss' haar op het lijf is geschreven: ''Bij ons thuis werd altijd enorm gelet op hoe je schrijft en spreekt. Ik houd van taal. Momenteel volg ik aan de Scriptschool een tweejarige opleiding scenarioschrijven. Verder maak ik er een sport van om bezwaarschriften en sollicitatiebrieven te schrijven, zowel voor mezelf als voor anderen.''

Taalstrijd
In elke aflevering laten drie kandidaten van naam zich overhoren. Na vijf rondes moet de deelnemer met het minste aantal punten in de hoek gaan zitten en voor straf een aftiteling in dicteevorm maken. De twee finalisten spelen tenslotte Het laatste woord, een race tegen de klok met woorden en letters. Hanneke Groenteman, Manuela Kemp en Mieke van der Weij bijten het spits af. Wie van de drie mag zich laten kronen tot Taalmeester(es)?

Reageren