Winston presenteert internationale tv-hit The Wall

De spectaculaire spelshow én internationale televisiehit The wall is nu ook in Nederland te zien. Winston Gerschtanowitz presenteert het programma, waarin het draait om algemene kennis, vertrouwen en een flinke dosis geluk.
Winston Gerschtanowitz presenteert de spectaculaire spelshow én internationale tv-hit The wall, een van origine Amerikaans format. Hoe werkt het? Een koppel beantwoordt vijf vragen. Na elk antwoord valt een groene of rode bal langs de muur in één van de vijftien vakken met geldbedragen. Een goed antwoord levert winst op, een fout antwoord verlies. Daarna wordt het koppel van elkaar gescheiden. De ene kandidaat probeert in de studio de kennis van zijn partner in te schatten en speelt het spel met de ballen, de ander zit in een geïsoleerde kamer de vragen te beantwoorden. Deze kandidaat komt uiteindelijk voor een dilemma te staan: tekent hij een contract met een gegarandeerd geldbedrag of gokt hij op het bedrag dat de ander in de studio bij elkaar heeft gespeeld?

‘Vreselijk spannend’

“Nadat ik de Franse, Amerikaanse en Australische versie had gezien, hoopte ik heel erg dat dit programma ook naar Nederland zou komen”, vertelt Winston Gerschtanowitz. “Het is een spelshow waarbij sinds tijden weer miljoenen euro’s gewonnen kunnen worden. Daarnaast werkt de combinatie van algemene kennis, vertrouwen in elkaar en veel geluk hebben als een tierelier. Het is vreselijk spannend.” Hij is vanzelfsprekend zeer in zijn nopjes met zijn nieuwe presentatieklus. “Toen ik hoorde dat The wall naar SBS 6 kwam hoopte ik er al een beetje op, dus het voelt heerlijk dat ik het mag presenteren.”

Meer over:

Reageren