Zonnige zomergast

Tien jaar geleden brak de actrice door met de telefilm Suzy Q (1999), waarvoor ze meteen een Gouden Kalf ontving. Zelf verklaarde ze dat ze 'maar wat deed', maar regisseur Martin Koolhoven noemt haar 'heel puur, echt een zuiver talent.'

Iedereen zag wel íets in het frêle ogende dametje dat schijnbaar moeiteloos de meest diverse rollen kon neerzetten. Ze kreeg hoofdrollen in de films Minoes (2001), Zwartboek (2006) en Alles is liefde (2007) en sleepte zo nog twee Gouden Kalveren én een Rembrandt in de wacht.

Hollywood
Vooral na Zwartboek ging het rap met de carrière van Carice. De Hollandse schone werd gevraagd voor internationale filmproducties als Dorothy Mills (2008), Body of Lies (2008) en Valkyrie (2008) en speelde plotseling tegenover grote namen als Tom Cruise en Leonardo DiCaprio.

Nederland
Hollywood blijft lonken, maar voorlopig doet Carice ook gewoon haar ding in Nederland. Op dit moment werkt ze aan de verfilming van Kluuns boek Komt een vrouw bij de dokter. Vanavond krijgen we drie uur lang alles te horen over de getalenteerde actrice en haar favoriete tv-fragmenten.

Reageren