Gaat Ajax overwinteren?

Erop of eronder voor Ajax tegen AC Milan

Als de Amsterdammers winnen van AC Milan, bereiken ze na jaren weer de achtste finale van de Champions League. Go Ajax! 

„Ik zou teleurgesteld zijn als we ons niet zouden plaatsen”, zei Ajax-trainer Frank de Boer voor de NOS-camera, vlak na de spectaculaire 2-1 zege op ­Barcelona twee weken geleden. Het komt er nu op aan. Ajax moet winnen om te overwinteren in de lucratieve Champions League. AC Milan heeft genoeg aan een gelijkspel. Als het Ajax lukt, zou dat een prestatie van formaat zijn.

Winnen

Gelukkig weet Frank de Boer hoe hij zijn team moet laten winnen in San Siro. Dat deed hij al eens in 2010. Het was Ajax’ eerste wedstrijd onder De Boer en de Amsterdammers wonnen met 2-0.

Voetbalfeitjes

Even wat leuke feitjes over Ajax-AC Milan. De twee voetbalclubs stonden in totaal twaalf keer tegenover elkaar in een officieel duel. De eerste ontmoeting was de Europa Cup I-finale in 1969.  AC Milan won toen de finale in Madrid met 1-4.  Ajax nam op 16 januari 1974 revanche door met 6-1 de Italianen te vernederen in het tweede duel om de Europese Supercup.

Duels

Ajax heeft in totaal vijf keer gewonnen van AC Milan, en de Italianen versloegen de Amsterdammers ook weer vijf keer. Twee keer eindigden de duels in een gelijkspel.

Spelers

Nigel de Jong en Urby Emanuelson spelen vanavond tegen hun oude club Ajax. Ze zijn niet de enige, want onder andere Patrick Kluivert, Clarence Seedorf en Marco van Basten kwamen in het verleden ook uit voor beide clubs.

Veel op het spel

In de wedstrijd van vanavond staat er veel op het spel voor Milan. De Italianen zijn nog niet zeker van plaatsing. In een rechtstreeks duel met Ajax wordt bepaald wie er door mag in het miljoenenbal. De verliezer gaat naar de Europa League.

De voetbalstrijd in San Siro, Milaan is vanavond om 20.15 te zien op Nederland 3.

Reageren